Ingezonden
door Arthur Olive

Arthur Olive
   
 
Ik ben Arthur Olive en ik woonde in Manokwari tussen 1950 en 1954 op een zijweg van de Panorama blvd. Mijn stief vader Henk Leeflang werkte bij de RWD en ik ging met mijn zus,Chrisje, naar de katholieke school en daarna naar de openbare en een paar maanden op de ULO.

Wij woonden voor een tijdje aan de van Hasselt weg naast oom Ariks,de Papua leider van die tijd en tegenover ons woonde Robbie Straus.
Als ik zo terug denk dan is die tijd in Manokwari mijn gelukkigste tijd geweest.

   
1
st. vincentius
Hier dan de namen van de kinderen op deze schoolfoto,van links naar rechts,bovenste rij:Bernie Brown,Herman Vetter,Anneke de Waard,Renske van Dijk,Anita van Dijk,Chrisje Olive,juffrouw Gieles,Alwin Brondgeest.Willeke Rapagne.Judith Ottenhof,Anita,Renee Duval,Alex Bal,Hennie de Waard(deze jongen heeft een oog verloren gedurende een kinderspel met Tjeploran op school).
Tweede rij van boven:George Duval,Irene Schultz,Irma Mollet,Rhona Schultz,Eric Broers,Jerry Assendelft de Coninck,Arthur Olive(dat ben ik).
Zittttende:Victorine Roeby, Rebecca Kessing, Winny Jaan,Tinneke Bock,Ciska Makatita,Wanda Timmermans(overleden),Ria Valenbreder,Olga Beynon,Irene Braun,Frieda Bal.
Hurkend:Thomas Persijn,Arthur Severijn,Frits Hoogland(zoon van hoofd leerares voodat Rugebrecht kwam),Benno Ketting Olivier,Benny Carli,Gerard Kimmel,Jan van Rooyen,Ronald Seerijn,Huib Bock,Ferry Severijn. Ik weet niet zeker waneer deze foto is genomen,in elk geval tussen 1950 en 1953.

   
2
steiger Manokwari
Foto op de pier is te beginnen op de voorgrond:Arthur Olive,Gerard Kimmel,Jan van Rooyen,Peter(pleeg zoon van Heyne van de RWD).
   
3
Hollandia
De foto met de meisjes was genomen in 1949 op Berg en Dal te Hollandia.
Van links naar rechts zijn het:Paula de Wit,Verbrug,Marijke Klencke en Chrisje Olive.
   
4
Paradijsvogel
de foto van een papua met paradijs vogel is Dirk,die man had een grote wrat op zijn linker ooghoek,misschien herinner je hem nog.
   
5
Uitzicht


   
 
Daan Bruigom en Arthur Olive, liften ergens tussen Den Haag en Zweden in 1958

   
       
  Terug naar Manokwari      
  Home