Katholieke School. St. Vincentius

   
1


Katholieke school 1952.

Aanvulling van Robertine Valenbreder: Bij toeval zag ik op jullie groepsfoto mijn broertje René Valenbreder; hij zit tussen Ferry Donleben en Margie Ketting-Olivier in!
Mijn oudste zus Ria Valenbreder staat op de tweede rij. Als zusje van Ria en René kwam ik in 1953/54 in Manokwari op het internaat, onze ouders woonden in Fak-Fak.
Aanvulling van Randy Verlinden zoon van Harry Verlinden: de jongen naast harry verlinden is peter birsak


   
1a Bernie Brown Herman Vetter Anneke de Waard Renske van Dijk Anita van Dijk Chrisje Olive Juffrouw Gieles Alwin Brondgeest Willeke Rapagne Judith Ottenhof Ingrid Pieters Renee Duval Alex Bal Hannie de Waard George Duval Irene Schultz Irma Mollet Rhona Schuler Eric Broers Jerry Assendelft de Coninck Arthur Olive Victorine Roeby Rebecca Kessing Winny Jaan Ilse Tenveen Cisca Makatita Wanda Timmermans Ria Valenbreder Olga Beynon Francien Jansen Toos Overink Thomas Persijn Arthur Severijn Frits Hoogland Benno Ketting Olivier Benny Carli Gerard Kimmel Jan van Rooyen Kobus Donleben Huib Bock Ferry Severijn
Van Arthur Olive:Hier dan de namen van de kinderen op deze school foto,van links naar rechts,bovenste rij:Bernie Brown,Herman Vetter,Anneke de Waard,Renske van Dijk,Anita van Dijk,Chrisje Olive,juffrouw Gieles,Alwin Brondgeest.Willeke Rapagne.Judith Ottenhof,Ingrid Pieters ,Renee Duval,Alex Bal,Hennie de Waard(deze jongen heeft een oog verloren gedurende een kinderspel met Tjeploran op school).
Tweede rij van boven:George Duval,Irene Schultz,Irma Mollet,Rhona Schuler,Eric Broers,Jerry Assendelft de Coninck,Arthur Olive(dat ben ik).
Zittttende:Victorine Roeby,Rebecca Kessing,Winny Jaan,Ilse Tenveen,Ciska Makatita,Wanda Timmermans(overleden),Ria Valenbreder,Olga Beynon,Francien Jansen,Toos Overink.
Hurkend:Thomas Persijn,Arthur Severijn,Frits Hoogland(zoon van hoofd leerares voodat Rugebrecht kwam),Benno Ketting Olivier,Benny Carli,Gerard Kimmel,Jan van Rooyen,Kobus Donleben,Huib Bock,Ferry Severijn. Ik weet niet zeker waneer deze foto is genomen,in elk geval tussen 1950 en 1953.

Aanvulling vanVictorine Koning(Roeby): Onze onderwijzeres op die foto juffrouw Gieles, is de latere mevrouw Lagerberg, Wij zaten toen in de 4e klas, in het schooljaar 1951-1952.


   
2

Ukkel Böck Mary Molet Rita Weidema Astrid Luytjes Jansje Teeuwissen Wilma ... Hedy ... Ankie Versteegh Lian ... Lex Bounin Jacky Severijns Remy Lapre Roy Ungerman Arthur Schepers Karel ... Vicky .... Peter ten Veen Daantje Kesaulia Humphrey Lemmens George Roest Marc Zoutendijk Edu ... Harry Rappange Arie Ketting Olivier Leo Berlout ? Henk Zoutendijk Alfred Kolman Tjoan ... Wally Frijn
Deze en de foto hieronder kreeg ik van Marc Zoutendijk en dit is wat hij erbij schreef:
Mijn naam is Marc Zoutendijk, en ik heb van december 1958 to juni 1962 in Manokwari gewoond met mijn ouders en 4 broers en 3 zusjes. Ik kwam een foto van mijn jongere broer Titus tegen op een van de vele foto's die via de site bereikbaar zijn, en ik heb nu zelf ook wat foto's uit 1960. Het zijn 2 foto's van de 6e klas waar ik toen in zat op de RK Vincentius School aan de Verlengde Panoramaboulevard. Mijn vader was hoofd van die school (ik zat bij hem in de klas) en wij woonden zelf op de Panoramaboulevard, schuin tegenover de tennisbanen. De eerste foto is genomen aan het eind van het schooljaar in 1960. Ik heb alleen de voornamen van mijn klasgenoten: De andere foto (zie hieronder) is gemaakt bij het feest dat werd gegeven bij de inwijding van Monseigneur van Diepen. Het gaat hierbij om dezelfde groep leerlingen.

Aanvulling van Tina (Ukkel) Wetzel-Böck: Op foto 2 van de schoolfotos staat Ankie Versteegh en niet Ankie Lohey; verder op de tweede rij staan vanaf links no 2 Jacky Severijns; no.4
Roy Ungerman; no. 5 Arthur Schepers, vanaf rechts op diezelfde rij staan op no 2 Daantje Kesaulia (weet niet of ik dit goed geschreven heb,excuses daarvoor) en op no 3 Peter ten Veen, onderaan de tweede van rechts is Alfred Kolman; op foto 4 staat Sjaak Bessems en bovenaan de zesde van links is JeffreyHajema.
Op foto 7 staat naast het meisje met de bloem (Karin Andela) Ernie Wessels en bovenaan staat als sigarettenmeisje mijn overleden zusje Helly Böck, ook wel Baby genoemd


   
3   
4
Doni Weidema Steffy Ribbels CHRISTEL BEITEN ...... Beijnon ? Inge Stoové. wie weet wie dit is? Sjaak Bessems Ukkel Buck Loes Beijnon Humphrey Lemmens Peter Tenveen Arthur Schepers Louise Ottenhoff Jeffrey Hajema


Aanvulling van Humphrey Lemmens: Achterste rij van links naar rechts Ukkel Buck,Naast de juffrouw??? Loes Beijnon, dan ikzelf. 2e persoon links van jou is Peter Tenveen. Rechts naast Bessems is Arthur Schepers.
Aanvulling van Chris Etman: Ik zie op de foto rechts ene heer Roelofs vermeld. Volgens mij is dat meneer van der Hoogen het schoolhoofd en mijn onderwijzer in 1958 van de 6e klas. Of zit ik er naast?


   
5

 LONNEKE BEITEN Louise Ottenhoff Fieda Thijm. Jessie Breuer Jan van Sprundel

Aanvulling van Sylvia Müller-de Force: in de 1. rij links zittend is Jan van Sprundel.
Aanvulling van Jessica Schmidt: De juf op de foto is mijn oma! Wij noemen haar oma Loet, maar vast beter bekend onder naam Louise Ottenhoff. Ze is al 94 en heeft helaas deze week haar heup gebroken en vergeet heel veel.
Aanvulling van Saskia Aartsen-Breuer: Het meisje in de tweede rij, vijfde van rechts of vierde van link is Jessie Breuer
Aanvulling van Frieda Thijm: De foto waar ik op sta is nummer 5 .Ik ben de eerste blonde meisje aan de linkerzijde. Wij woonden ook op de panaromaboulevard vlakbij de familie Hakkenberg?? Mijn vader( een surinamer.)  werkte als arts bij de marine.Hij was de enige surinamer met een  blanke vrouw in de straat.

   
6
Roeland Rappange Phiene Mollet MARGIE KETTING OLIVIER HANNA MAKKETITA ..... Beijnon ? ..... Beijnon ? CHRISTEL BEITEN Rik Brandenburg Dennis Brard Titus Zoutendijk Teddy Versteegh Lies Overink Wies de Rooij Trees Hupkens
Aanvulling van Rik Brandenburg: Ik ben dus Rik Brandenburg, met het gestreeptje shirtje aan, en zat van 1965 tot 1962 op St. Vincentius. Ik zag dat mijn broer Jan ook al uitgebreid gereageerd heeft. Ik ben ook geraakt door de oude foto's van gebouwen, zeker omdat ik de situatie in 1990 en in 2004 ook heb gezien.Wat zou het leuk zijn om eens een Manokwari reunie te houden. Of is er al zoiets ?
_op foto 6_links van Rik staat Dennis Brardlinks van Dennis staat een jongen die ik niet ken maar daaronder staat Titus Zoutendijk, dat kleine jongetje met zijn armen omhoog. Gaan we naar de vierde jongen rechts van Rik, dan staat vóór hem een donkere jongen die nogal boos kijkt. Dat is Teddy Versteegh. _op foto 9_de dame links is Tip Zoutendijk, de vrouw van het schoolhoofd Henk, en de moeder van Titus.
_op foto 11_ Ik kan mijn jongere broer bevestigen: de juffrouw heet niet Korthof maar Korthals, betoel !

Aanvulling van Sian Overink: foto 6: vooraan, 3de van links hurkend = Lies Overink. Aanvulling van Roos Pieters:Op de foto serie (6) sta ik rechts van Lies Overijl.

 
7

St Vincentius Manokwari

Foto 7. Van Loes Beynon en Sanny van Maaren.

Aanvulling van Fons van Voorst tot Voorst: De jongen met paraplu is mijn broer, Nono van Voorst tot Voorst. Het meisje op de voorgrond staande met lichte jurk en donker hesje en een bloem in het haar is, Karin Andela.
Aanvulling van Karin(Carim) Andela: Fons van Voorts tot Voorts heeft het goed, ik ben dat meisje in het midden met bloem in het haar en naast mij links Ernie Wessels, uiterst rechts  de lange jongen is Dinant  Kempees, de blonde jongen als nar links van Nono van Voorts tot Voorts met paraplu is, Hans Nauta of de namen goed zijn geschreven weet ik , sorry daarvoor. Ik herken wel meer gezichten maar kan helaas de namen er niet bij zetten.


   
8

St Vincentius Manokwari Ine Burchartz Vincent Hupkens Loes Hupkens Hr. van der Hoogen Bettie Hupkens Waarschijnlijk: Sylvia van Neijenhoff ? Jimmy Damwijk Arnold (Nol) Damwijk juffrouw Bom
Foto 8: Gekregen van Ine Burchartz.

Aanvulling van Onno Ottenhoff: Op foto 8 staat helemaal rechts boven juffrouw Bom.
Aanvulling van Arlold Damwijk
: Op de tweede rij staande op 5 van rechts staat mijn broer Jimmy Damwijk Op de tweede rij staande op 3 van rechts sta ik Arnold (Nol) Damwijk Deze foto is waarschijnlijk gemaakt in 1955/56, want toen woonden wij nog in Pasir Putih. In 1956 waren wij verhuisd naar Sangeng, we waren vrienden van de gebroeders Bischoff.
Aanvulling van Vincent Hupkens: Op de foto's van de r.k in Manokwari heb ik verschillende personen herkend. in foto 6 derde meisje links  tweede rij zittend is Trees Hupkens. in foto 7 helemaal links boven is Maartje Hupkens. in foto 8 tweede meisje links boven is Bettie Hupkens.

   
9

Katholieke school Jan Eduard van Voorst tot Voorst Henk Zoutendijk Pater Sneltink juffrouw De Rooij Ben Wekking Tip Zoutendijk Anneke Tiebos 9e=Tine Abel Maria Theresa. ? Jose Koch Juffrouw Ottenhoff
Foto 9: Gekregen van Alwine Louisse Jaspers

Aanvulling van Marjan Ottenhoff: ik heb wel een paar namen voor je en andere zal ik even via mijn moeder’s album proberen te achterhalen. 9c is Tip Soutendijk, 9e is Tine Abel, 9d is Anneke Tiebos, 9g is Jose Koch. Op foto 8 staat bij het hoofd van de school aan de linkerkant, hr. Roelofs, dat is de heer van den Hoogen. Op foto 11 herken ik mijn broer Onno Ottenhoff , eerste rij helmaal rechts, de leerkracht heette volgens mij Korthout.
Aanvulling van fons van voorst tot voorst: ik heb heden 02 aug.2009 de fotoos bekeken en mijn vader en mijn onderwijzeres van toen herkent het heeft bij mij de jeugdherinneringen opgeroepen omdat ik bij de fotoos mijn reeds overleden vader heb herkend. Linksboven Jan Eduard van Voorst tot Voorst, mijn vader,mijn onderwijzer in klas 5  en daarna mijnonderwijzer in klas 6, 2de van rechtboven juffrouw De Rooij,mijn onderwijzeres in klas 3 en Ben Wekking, mijn onderwijzer in klas 4

   
10

Alwine Louisse Jaspers
Foto 10: Gekregen van Alwine Louisse Jaspers
Onder ( van rechts naar links ) Jenny Murset, Jane Harten, …….., Tieneke(verstopt achter mij), Alwine Louisse Jaspers, ilona.

Aanvulling van Ivonne Lapre: Ik heb mijzelf op klassefoto nr 10 herkent, ik ben het meisje rechtsboven, mijn naam is Ivonne Lapre, zusje van de broers Otto, Frans en Roel Lapre. Mijn moeder heeft dat jurkje wat ik aan heb nog zelf gemaakt. Alkmaar.
Aanvulling van Ferial Versteegh:dat meisje dat op de tweede rij  links staat achter het lessenaartje in het witte jurkje,en voor de kijker naar links kijktdat ben ik.Toen nog Jalleke Versteegh.Later is dat Jalleke veranderd in Ferial   
11

Alwine Louisse Jaspers
Foto 11: Gekregen van Alwine Louisse Jaspers
Klassenfoto 1960 met in het midden juffrouw Korthals.

Aanvulling van Mady Vuurpijl:
Op fotonummer 11 sta ik in de eerste rij, half verscholen vanaf rechts. Mijn vriendin Jane Harte staat ook in dezelfde rij. Mijn vader, Nono Vuurpijl, is nu 92 jaar. Mijn moeder (Ietje) is 78 jaar. Wij zijn buren geweest van familie Brard. Met oom Geo Hakkenberg en tante Ollie hebben mijn ouders nog steeds contact. Tegenover ons zat de kazerne. In 1960 ben ik vanuit Hollandia naar Manokwari gegaan (mijn familie woonde er al) en heb daar op de katholieke school gezeten. In januari 1961 vertrokken wij voorgoed naar Nederland.Mijn vader moest in de zomer van 1961 weer terug naar Nieuw-Guinea van de overheid om alles af te wikkelen voor de overdracht. Hij werkte bij Electriciteitswezen. 
Aanvulling van Jan Brandenburg: mijn zus in amerika ontving ik een link naar uw website. zij schreef u reeds, dat naar alle waarschijnlijkheid ondergetekende (jan brandenburg) zichtbaar is op de foto 12 links naast alwine jaspers. op foto 11 zou ik dan ook staan, rechts achteraan derde van rechts.heette de juffrouw op foto 11 niet korthals in plaats van korthof? ik ben in 1958 naar de eerste klas gegaan. ik weet niet meer bij wie. in november zijn wij naar nederland gegaan, en in november 1959 weer naar manokwari, toen natuurlijk in de tweede klas. toen kwam ik volgens mij bij juffrouw korthals. in september 1960 dus naar klas 3, ik meen bij meneer weking, en in september 1961 naar klas 4, bij juffrouw ottenhof. haar zoon onno zat bij mij in de klas. ik heb trouwens ook wel eens bij van voorst tot voorst gezeten, maar ik denk dat hij inviel.
het zal u bekend zijn dat de familie brard daar ook op school zat. de oudste, dennis, zat bij mijn broer in de klas, twee klassen hoger dan ik. bij mij zat debbie brard in de klas. en patty zat weer twee of drie klassen lager dan ik. in juni 1962 zijn wij definitief naar nederland gegaan (nou ja,definitief: in 1965 zijn wij naar aruba gegaan). mogelijk dat mijn broer en oudere zus ook al hebben gereageerd, maar voor allezrekerheid stuur ik hen een afschrift van deze mail. misschien weten zij nog meer.oh ja: op foto 6, midden achteraan (wederom met gestreept t-shirt, misschien heb ik dat wel gekregen toen hij eruit was gegroeid) met bril meen ik mijn broer rik te herkennen.

Aanvulling van Onno Ottenhoff, zoon van Albert (1911) en Louise (1917) Ottenhoff, geboren op 10-12-1952 te manokwari (in het ziekenhuis). Wij woonden op de sangeng weg net even voorbij het nieuwe dorp Reremi. Mijn ouders, zusters {Judith (1942) en Marjan (1947)} en Oma, zijn vlak na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Manokwari gekomen. Ergens in 1949 of zo. Na een moeilijke start en alles gedaan te hebben wat maar geld opleverde, heeft mijn vader een aannemers bedrijf weten op te zetten. Een paar namen die me van zijn bedrijf te binnen schieten zijn: Karel Bekking en Dinsbach. Het internaat, de kerk, het abbatoir, het papoea dorp en de helikopter basis zijn gebouwen, die door mijn vader getekend en gebouwd zijn. Mijn moeder heeft jaren op de katolieke school voor de klas gestaan. Even de foto's van de katolieke school doornemen met wat ik ervan weet: Foto 4:   De juf links op de foto is mijn moeder, evenals op foto 5. (Ottenhoff met dubbel f) Foto 6:   Wederom staat de juf links op de foto en is Wies de Rooij. Foto 9:   Volgens mij hette de non Maria Theresa. Foto 11: De juf midden op de foto is Lal Korthout en hiet korthof of korthals. Het jongetje helemaal rechts op de foto ben ikzelf.  Het verhaal van Jan Brandenburg kolpt helemaal. Hij weet alleen niet meer bij wie hij in de eerste klas gezeten heeft. Ook toen zat hij bij mij in de klas en als juffrouw hadden we Wies de Rooij. In de 4e klas zaten wij bij mijn moeder. Gezichten ken ik niet meer, maar een paar namen uit die klas nog wel. Rudie van Zuchtelen tot Haren, Ansje en Jopie Tan en Jules een Papoea jongen. Mijn oma ging eind 1961 als eerste naar Nederland, waarna mijn moeder, zusters en ik in mei 1962 volgden. Pa had nog het een en ander met zijn bedrijf, voor defensie, te regelen, dus hij was pas in februari 1963 in Nederland. Oma is in 1977 overleden, mijn vader in 1996 en mijn moeder leeft nog en is net afgelopen 6 december 92 geworden.
Aanvulling van Henry van Neijenhoff: Heel leuk om die oude foto's te zien. Ik heb mijzelf herkend op foto 11, bovenaan 7e van rechts. Ik ben Henry van Neijenhoff (juli 1952), in 1959 naar manokwari gekomen. Mijn zus Sylvia (1954) zat op dezelfde school. Ik kan mij de fam Hakkenberg; Oom Geo en tante Ollie (kinderen: Heidi, Paul, Anita, Geo) nog goed herinneren, zij waren vrienden van mijn ouders (Eddie en Riet). Na 1962 zijn zij nog op bezoek geweest bij ons in Den Helder en wij bij hen in Utrecht. Mijn vader was machinist op de Snellius. Fam Thijm kan ik ook nog herinneren, maar volgens mij was hij verpleger bij de marine in die tijd. In 1960 zijn wij jammer genoeg verhuisd naar Merauke (met de Snellius).
Aanvulling van Ferial Versteegh:Ik sta op de 3e rij van voor,de eerste rij die staat. Ik ben dan dat meisje die 5e van links staat. Mijn naam is Jalleke Versteegh.Tegenwoordig Ferial Versteegh. Wij hebben 2 huizen verder dan de familie Zoutendijk gewoond op de Panorama Boulevard.
Aanvulling van Ulrich Wijbers
: Vooraan 2de van  links ben ik zelf. Ulrich Wijbers. 6de van rechts helemaal achteraan, mijn broer Roy Wijbers.


   
12

Alwine Louisse Jaspers Jan Brandenburg Alwine Louisse Jaspers Jeroen Zoutendijk Jallekel Versteegh Jane Harte Jenny Murset ? Stella Hess
Foto 12: Gekregen van Alwine Louisse Jaspers
Zangkoor R.K. Kerk. Bovenste rij van leerlingen 2de persoon van links ( met wit gewaad ) Alwine Louisse Jaspers

Aanvulling van Dorothee Brandenburg: Het jongetje rechts boven (staand) in dat gestreepte T shirt is mijn broer Jan Brandenburg!
Aanvulling van Marc Zoutendijk: Ik zie vandaag dat op een van de foto's die op de site staan ook mijn jongere broer Jeroen Zoutendijk voorkomt.
Hij staat op foto 12. Zijn gezicht is te zien helemaal rechts vooraan, tussen de twee kinderen die daar op de hoek zitten.

Aanvulling van Ferial Versteegh:Ik ben het meisje dat achteraan staat  de 7e van links,naast het lange meisje.Dat ben ik Jalleke Versteegh.Tegenwoordig dus Ferial Versteegh.
Aanvulling van Ingrid Boers: Ik ben Ingrid Boers. en heb ook op de St. Vincentius school gezeten. Wil ffff reageren op voornoemde foto' s: (staande de 5e van rechts met de armen over elkaar is Jane Harte) (rechts van Jane Harte staat DENK ik Jenny Murset) (rechts van Jenny Murset, staat Stella Hess) Verder weet ik het niet, alle gezichten herinner ik me heel goed zelfs,  alleen niet de namen. Maar het meest gekke vind ik eigenlijk, dat ik er niet bij sta, terwijl ik wél in dezelfde klas heb gezeten!!!!!

   
       
  Wie heeft nog meer schoolfoto's?    
 

Terug naar Manokwari

   
 

Home

   

Carla Beijnon Ruth Wolff Willeke Rappange Alwill Brondgeest Ollie Beijnon Frieda Kempees Nellie Vetter Treesje Brown Wanda Timmermans Tineke Ribbels Irene Melger Chrisje Olive Arthur Olive Ine Böck Manne Böck Giddy Wolf Charlie Verlinden Ventje Beijnon Oscar Ravensberg Herman Vetter Piet Assendelftdekoning Bernie Brown Jerry Assendelftdekoning Lotje Makatita Ilse Ten Veen Dora Kimmel Anita van Dijk Els Melger Maud van Ravensberg Tennie Timmermans Irene Brown Ria Valenbreder Francien Jansen Rebecca Kessing Ine Ketting- Olivier Dientje Carlie  Maria Brondgeest Ferry Donleben René Valenbreder Margie Ketting-Olivier Benno Ketting-Olivier Henk van Hien Peter van Hien Inge Schüler 1a Wie weet wie dit is? 1b Wie weet wie dit is? Rona Schüler Renske van Dijk 1c Wie weet wie dit is? Peter Birsak Harry Verlinden 1d Wie weet wie dit is? Tonny Kimmel Rinus Severein Erna Kempees Hanna Makatita Ciska Makatita Wiekje ten Veen Reny mollet Irma Mollet Sonja Mollet Joan mollet Lotte mollet Kobes Donleben Wie weet wie dit is? Bennie Wolf Nang Brondgeest Ferrie Severein Bennie Carlie Rob ten Veen Dinant Kempees Adje Rappange Gerard Kimmel Donald Kessing Arthur Severein Ronald Severein Ewout van Ravensberg Lal Korthout Onno Ottenhoff Henry van Neijenhoff Jalleke Versteegh Mady Vuurpijl Maartje Hupkens Nono van Voorst tot Voorst. Karin Andela. Ernie Wessels Helly Böck